Beeldend

De beheerder van deze site is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het aanbod (zie disclaimer).

Workshop Handlettering & creatieve workshops

Jessica Mencke

Postadres

Oosterdiep wz 228 7881GX Emmer-Compascuum

Locatie

Ook op locatie te boeken

Mobiel

0653845508

Website

http://www.menckesfarm.nl/ www.krijt-jes.nl

Website

info@menckesfarm.nl

Discipline

Schilderen, Grafisch, Tekenen, Anders

Aanbod

Handlettering Schilderen creatieve workshops

Onderwijs type
  • PO
  • VO VMBO
  • Havo / vwo
Lesvorm
  • Groep
  • Individueel
Soort activiteit
  • lessenserie
  • workshop
Lesduur

2 uur uur

Opleiding(en)
  • Creatieve Handvaardigheid
  • Activiteiten Begeleiding
Doelgroep

Alle leeftijden

Zal me even voorstellen: Leuk je te ontmoeten. Ik ben Jessica Mencke geboren in 1974. Het grootste deel van mijn vaardigheden en kennis over kunst heb ik mezelf aangeleerd.  Na de opleiding Kreatieve Handvaardigheid Beeldende Vorming in Groningen en jaren verschillende schildercursussen gevolgd te hebben ben ik zelf verder gegaan met schilderen. En ben in de loop van de jaren mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Schilderen en creatief bezig zijn is iets wat ik mijn hele leven al doe! Iets wat me dagelijks veel energie en inspiratie geeft. Vind het fijn om mijn creativiteit in een klodders verf uit te drukken! In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met Handlettering! En was meteen verslaafd! Heb veel workshops gevolgd van bekende handletteraars om me zelf nog meer te ontwikkelen.  Krijt-Jes is een onderdeel geworden van Mencke’s Farm workshop atelier bij mij thuis sinds 2010.  De naam Krijt-Jes (sica) linkt meer naar krijttekeningen dan Mencke’s farm vandaar de naam erbij.  Krijtbordtekenaar voor horeca, winkels, events, feesten en meer. Je kunt bijvoorbeeld je menu van de dag, de openingstijden of een leuke quote door mij op een bord, ruit of wand laten tekenen of krijten. Krijtborden in winkels en restaurants zijn hip en trekken de aandacht. Ze geven de hele ruimte een moderne uitstraling. Ze zijn vaak het eerste wat een klant van je leest en je zintuigen vinden een handgeschreven tekst smakelijker.

In 1996 Opleiding Activiteiten Begeleiding afgerond en van 1996 t/m 2000 werkzaam geweest als activiteiten begeleidster in verschillende verzorgingstehuizen.

Sinds augustus 2017 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en kan me nu helemaal richten op creatieve processen van Mencke’s Farm en Krijt-Jes.

Naast dat ik graag creatief ben, vind ik werken met kinderen met een beperking het aller leukste totdat de combinatie workshop atelier thuis en full time baan in de zorg niet meer te combineren was. Van 2000 t/m 2017 ben ik werkzaam geweest als als persoonlijk begeleider van mensen met een verstandelijke beperking bij Stichting Promens-Care in de gehandicaptenzorg.  En heb affiniteit met mensen/kinderen met een beperking verst. Beperking op alle  niveaus/ADHD/pddnos/ASS/dementie. De afgelopen jaren heb ik steeds meer het gevoel gekregen dat het werken voor een zorginstelling niet meer bij mij past. De focus van het werk is steeds meer gaan liggen op het schrijven van verslagen en het maken van ‘productie’. Steeds minder lukte het mij om te doen waar ik het meest blij van word.: Het coachen, begeleiden, ondersteunen en inspireren van (jonge) mensen!

Ik ben altijd blijvend in ontwikkeling en krijgt steeds meer de vorm omdat hier nu de volledige ruimte voor is. Ik denk graag mee in de mogelijkheden. Een mooie mix van creativiteit en de ervaringen met de verschillende doelgroepen om een passende workshop aan te bieden voor iedereen.

Graag deel ik mijn ervaringen met iedereen en geef mijn creativiteit graag door. Beleving, plezier, genieten, ontspanning maar vooral DOEN wat JIJ mooi vind. Dat is het aller belangrijkste wat ik mee wil geven tijdens de workshops! Iedereen is uniek!!

Niets moet alles mag.  Je hoeft niet creatief te zijn maar je wordt het wel.

 

 

Handlettering voor  kinderen (brede school)

VOOR DE BOVENBOUW GROEP 7 & 8

__________________________________________________________________________________

Handlettering is helemaal hip en van nu. Maar wat is handletteren nu eigenlijk? Gaat het er om dat je zo mooi mogelijk schrijft? Ben je kansloos als je een onleesbaar handschrift hebt? Nee, absoluut niet! Handletteren is namelijk het tekenen van letters. Heel veel verschillende soorten letters, met de leukste versieringen. Aan een mooie handlettertekst gaat een heel proces vooraf, van schetsen, schetsen en nog meer schetsen tot het uiteindelijk laatste definitieve penstreepje zetten. Om leesbaar te kunnen schrijven leren kinderen op school hoe je nette letters maakt. Dit zijn de basisletters. Niet iedereen leert dezelfde letters. Je leert het blokschrift of je leert het schrijfschrift. Je leert dus los of aan elkaar schrijven. Op welke manier je hebt leren schrijven is voor handletteren niet belangrijk. In deze cursus maak je kennis met het vormgeven van prachtige letters, je gaat werken als een echte ontwerper. Ga aan de slag met verschillende oefeningen, zoals je eigen naam op een mooie manier schrijven en één van je favoriete uitspraken. Ook leer je een klein stukje over het ontwerpen van bijv. logo’s of posters waar je vervolgens ook mee aan de slag mag. Je hoeft er geen mooi handschrift voor te hebben, iedereen kan het leren!

Naast ontzettend leuk & gezellig is deze activiteit ook heel leerzaam. De creativiteit wordt gestimuleerd, de kinderen leren over ruimtelijk inzicht en meten, de Nederlandse en Engelse taal wordt gebruikt, het concentratievermogen wordt gestimuleerd en ze zijn heel sociaal bezig! En het kan heel verslavend zijn!! 

Moderne kunst!

Brede school activiteit

Zelfportret  in Herman Brood style

Uitleg wie is Herman Brood en wat is moderne kunst.

Kinderen gaan eerst schetsen maken van hun zelf. Dit moet dus niet netjes realistisch maar best wel een beetje gek! En het mag groot! Hebben ze het perfecte ontwerp dan mogen ze het op het schildersdoek tekenen. Ze gaan met verf, rollers, schildersmesjes, spuitbus aan de slag. Wil volledige uitleg van deze activiteit mail gerust!